Årets Gotland Game Conference gjorde succé

Den årliga konferensen på Gotland har gått av stapeln, och den var framgångsrik som vanligt. Detta är en tradition som har hållit i sig sen 2002, och är populär både bland allmänheten och bland de medverkande. Det finns alla möjliga slags spel att kolla på, allt från spel likt sådana man kan hitta med en Mobilautomaten Bonus men det finns också andra typer av spel att ta del av. Det finns dessutom massor av priser som delas ut till deltagarna. 

Fyra delar av konferensen 

Över de olika dagarna så finns det fyra olika delar att ta del av. Dessa spänner över hela konferensen och följer en viss ordning. Den första är de offentliga presentationerna av studenternas projekt. Detta görs inför publik och inför en jury som består dels av akademiker och journalister, utvecklare och designers. Den andra delen är själva konferensen, där man kan gå runt på golvet och prata med studenterna om deras projekt. 

Den tredje delen är själva prisceremonin, där man kan få pris för sina innovationer. Den fjärde och sista delen är festen där alla deltagare kan mingla och fira att arbetet är klart. 

Studenter som satsar allt

Det här är alltså en konferens som visar upp projekt som studenterna vid Uppsala universitet, Campus Gotland. De här studenterna pluggar speldesign, och den här konferensen ger dem chansen att knyta kontakter med branschpersoner och journalister, samtidigt som de kan marknadsföra sina spel till en bredare allmänhet och få ett bra tillägg till sitt CV. Det är en ganska liten bransch, och det gäller att göra sig ett namn tidigt och visa upp sina bästa sidor i ett tidigt stadie. 

Ta del av Visby

För dig som aldrig har besökt Gotland tidigare så är det här ett utmärkt tillfälle att lära känna Visby. Det är nämligen här som konferensen äger rum, och för dig som vill spenderar flera dagar i Visby är det bara att ta några dagar ledigt, vilket passar bra eftersom det är i början av juni som konferensen hålls, vilket betyder att turistsäsongen inte har dragit igång än. Det finns därför många hotell att välja på, och priserna är lite lägre än när det är högsäsong. 

Konferensen hålls på Visby Strand konferens och hotell, vilket ligger centralt i stan. Det gäller att vara ute i tid för att få biljetter, så se till att hålla koll på när de släpps. 

Hitta nästa stora namn

För dig som är en del av spelbranschen är detta Sveriges bästa plats att hitta nästa medarbetare på. Det finns inte så många speldesignutbildningar i landet, och Uppsala universitet håller hög klass på alla sina program, inklusive de som ges på Campus Gotland. Det är här du kommer att möta framtidens stora designnamn.