De bästa apparna för flitiga resenärer

För dig som är ute på resande fot ofta kan det vara bra att fylla på mobilen med extra bra appar som passar dig och din livsstil. Vi gissar att du redan har koll på appar som får tiden att gå när man sitter i tråkiga hotellrum eller väntar på att få numret till gaten uppskrivet på tavlan, som olika spelappar, appar som låter dig skicka meddelanden till nära och kära och appar som ger dig chansen att tjäna extra pengar till exempel genom att använda en Casinostugan bonuskod, men vi vill ge dig tips på andra typer av appar som kommer göra ditt resande himla mycket bättre.

Air BnB

Det här är en gammal klassiker vid det här laget, en app som du säkert redan har hört talas om ifall du inte rentav laddat ner den. Det här är den bästa appen för dig som vill hitta billigt boende i hela världen. Genom att hyra direkt från personerna som bor i lägenheten eller huset kommer du få en helt annan upplevelse än om du hade bott på hotell under din vistelse. Genom att läsa andras rekommendationer och läsa på om hyresvärden kan du snabbt hitta de bästa ställena för dig och dina behov, vilken prisklass du än behöver på ditt boende. Dessutom är appen gratis och går snabbt att lära sig navigera.

Traveloka

Det här är en bra app för dig som är ute i sista minuten, både när det kommer till resa och boende. Särskilt bra är den för dig som är ute och reser i Asien, där våra svenska appar kanske inte alltid kan erbjuda den bästa bredden av hotell. Du kan hitta alla tillgängliga rum och flighter snabbt och enkelt genom denna app, så för dig som vill backpacka eller som har fått ett oväntat stopp någonstans på en genomresa så är detta en bra app att bokstavligt talat ha i bakfickan.

Google Translate

Man tänker kanske inte alltid på det, men att kunna översätta saker on the fly är ovärderligt när man är utomlands. Allt från menyer till aviseringar på flygplatsen kan vara på språk du inte talar, ibland finns inte heller engelska varianter, så med en app som kan översätta all världens språk har du borstat bort ett stort hinder till en perfekt semester. Det enda du behöver göra är att ta ett foto på den text du vill översätta, och appen fixar resten. Du kan dessutom spela in någon som talar ett språk du inte kan, och appen kommer översätta orden till ditt eget valda språk. Himla smidigt, och det hittills bästa sättet att ducka all språkförvirring som annars alltid uppstår.

UberEats

Vårt sista tips är UberEats, vilket passar perfekt för dig som vill upptäcka den bästa maten i staden du valt, men inte hinner gå ut på restaurang. Genom appen kan du enkelt beställa mat, och få den levererad till dörren – vilken dörr du än bor bakom. Ovärderligt för dig som har en lång flygresa bakom dig och inte orkar gå ut igen!