De bästa sporteventen att besöka i Sverige

Om du älskar sport så finns det massor av roliga evenemang och tävlingar att besöka här hemma i Sverige. För dig som gillar att spela och betta på sport så kan jag rekommendera att du först läser på om lite olika sidor för att se vart du får bäst odds och spel, till exempel kan du klicka dig in på denna Unibet recension för att se vad Unibet har att erbjuda sina spelare. Som åskådare på ett sportevent kan du vara mitt i smeten utan att behöva svettas. Vi har hittat de kanske allra bästa eventen att titta på i Sverige, och det finns massor att hitta, hela året om.

En svensk klassiker ger fyra stopp

Att göra en svensk klassiker är ett livsmål för många svenskar. Det gäller att göra fyra olika lopp under ett års tid, det innefattar simning, löpning, cykling och långskidor. Som tur är kan du titta på alla dessa lopp utan att behöva vara deltagare i dem, det som kanske drar allra mest publik av de fyra är Vasaloppet, som har blivit en riktig folkfest. Eller, det har alltid varit en folkfest men på senare år har det introducerats nya lopp, som nattloppet, som drar till sig ännu mer åskådare. Du kan antingen följa tjejvasan, som går av stapeln en vecka innan det ordinarie loppet, öppet spår – vilket körs några dagar innan, eller så kan du åka och titta på det stora, öppna, elitloppet Vasaloppet.

Du kan också kika på Vätternrundan, där cyklister tar sig igenom natten i sadeln, eller så kan du heja på alla som springer Lidingöloppet, för att klara en etapp i klassikern. Det sista momentet är Vansbrosimmet, där du kan titta när massor av simmare i våtdräkt kämpar i det öppna vattnet.

Friidrott för hela familjen

Det finns en stark tradition av friidrott i Sverige, och vi har ett par årliga event som alltid drar storpublik och ger minnen för livet. Två av dessa är DN-galan och Finnkampen. DN-galan är, precis som man kan gissa av namnet, tävlingen som anordnas varje år av Dagens Nyheter. De hålls i Stockholm, och man kan komma in och titta på när massor av elitidrottare gör upp om pallplatserna.

Finnkampen är den årliga duellen mellan svenska och finska friidrottare, och det alternerar mellan länderna vart kampen äger rum. Det är en klassisk tävling för många av våra idrottare, och du kan räkna med att se alla de största namnen på plats, kämpande för sitt land.

Dra nytta av de inhemska ligorna

Sverige har massor av bra ligor att ta del av, från Allsvenskan i fotboll till SHL i hockey och svenska bandyligan. Det finns bra tävlingar nära dig, vart du än bor i landet, så se till att kolla upp vart ditt närmsta elitlag håller till, och kolla upp priserna – oftast är de lägre än du tror. Det går fort att komma in i lagandan, och du kommer ha ett lag för livet. Det gäller bara att hitta just rätt matchning för dig.