De mest kända svenska städerna och platserna för turister

Om du är turist och vill besöka Sverige finns det massor av olika platser och attraktioner att välja på. Det är tur att vi lever ganska utspritt, för det innebär att du kan hitta fina utflyktsmål i faktiskt hela landet, oavsett vart du kommer ifrån. Mellan rundvandringarna på muséer och picknickar i nationalparkerna tycker vi att du ska satsa på att pröva lyckan under semestern, gärna genom att spela freespins utan krav på insättning som du kommer åt via din telefon, vart du än är. En annan sak som är bra med Sverige? Vi har väldigt bra mobiltäckning.

Åk till Sveriges största ö

Gotland är ett ikoniskt resmål, både för svenskar och för utländska turister. Särskilt Visby är tjockt med besökare när det kommer till de varmare månaderna, mycket för att de anordnar så många roliga event under sommaren. Bland annat kan du besöka medeltidsveckan, där du som är historieintresserad kan lära dig mer om epoken, du som är modeintresserad kan få tips och inspiration till nya kläder och du som är matintresserad kan prova på delikatesser du aldrig tidigare stött på. Hela stan är invigd i veckan, och du ser fler riddare på en timme här än vad du gör under hela resten av året, det kan vi lova.

Bo på ishotell

Vi hoppar snabbt fram till vintern, och till ishotellet uppe i norra Sverige, närmare bestämt i Jukkasjärvi. Det här hotellet byggs upp varje år av årets is, och det skulpteras inte bara upp sängar, rum och reception i isen, utan också en bar, skulpturer och allt du kan tänka dig. Du kommer garanterat aldrig tidigare ha haft en liknande sovupplevelse, det är något du bara måste prova på! Du kan såklart få bästa maten i den inbyggda restaurangen, och ta en drink i baren där du såklart får dricka ur isglas. Ta med dig familjen, partnern eller vännerna hit, det är en upplevelse som inte kommer att finnas kvar nästa år – då kommer ju nästa upplaga av hotellet att byggas.

Slappna av på Österlen

Österlen ligger i Skåne, och är den del av landskapet där kanske det bor minst skåningar, mycket på grund av alla de sommarstugor som köpts av människor från andra delar av landet, och världen. Här kan du njuta av vackert väder och fantastiska vyer på sommaren, men vi vill faktiskt slå ett slag för att besöka den här landsdelen även när det är mitt i vintern, eftersom det är ett bra tillfälle att vara för sig själv och slappna av. Det frusna landskapet kommer att hjälpa dig få ner pulsen, och det finns något romantiskt med att bo i gamla hus när vinden viner utanför. En resa hit är dessutom inte särskilt dyr, så passa på att åka under lågsäsong.

Slå ett slag för huvudstaden

Stockholm måste såklart vara med på listan över de mest populära resmålen i Sverige, mycket på grund av den bredd och variation du hittar här. För att knyta an till det historiska temat vi hade i Visby kan vi tipsa om att du kan åka ut till Birka härifrån, en gammal vikingby som finns bevarad. Hit kommer du – såklart – med vikingbåt.

Inne i Stockholm kan du besöka några av Sveriges bästa muséer, bland annat naturhistoriska som är Sveriges största, eller nationalmuseum som är en av Europas äldsta konsthallar. Du kan gå och shoppa i några av de lyxigaste affärerna i världen, besöka Skansen med alla djuren och gamla hus, du kan åka båt i skärgården eller äta på några av de bästa restaurangerna i Europa. Stockholm är ett semesterparadis, och det finns massor av möjligheter till boenden för alla olika kassor och åldrar.