De vanligaste fritidsaktiviteterna bland svenskar

Vad är det egentligen vi svenskar sysslar med på fritiden? Det är en fråga som är ständigt populär, både för oss själva och för turister. På senare år har det blivit allt vanligare att vi håller oss inomhus och fördriver tiden med att spela datorspel, plöja olika tv-serier eller höja pulsen genom att spela med gratis snurr på online kasino. Den här artikeln kommer dock att fokusera på vad vi gör när vi är utomhus, vi är ganska säkra på att du kommer känna igen dig i minst en av aktiviteterna.

Åka båt

Att ha en båt är väldigt vanligt i Sverige, många av våra städer och samhällen ligger tätt intill havet eller någon av våra vackra sjöar, vilket innebär att en båt kommer bra till hands. Det är inte bara i skärgårdarna som båtarna syns, utan också i alla de andra vattendragen i vårt avlånga land. Det sträcker sig från den minsta ekan till den mest lyxiga segelbåten, alla är välkomna här. För den som tycker om att tävla finns det varje år olika segeltävlingar man kan ta del av, några av dem är öppna också för amatörer.

Cykla

Finns det någon i Sverige som inte kan cykla? Det är tveksamt, att cykla har blivit synonymt med vår vardag, och det blir allt lättare i och med att cykelvägarna byggs ut och uppdateras i våra städer. Som besökare kan du ofta hyra en cykel smidigt direkt från cykelstället, och det finns flera appar som hjälper dig hitta rätt bakom styret. Detta är ett bra sätt att lära känna din omgivning på ett lite annorlunda sätt, kom bara ihåg att följa de trafikregler som gäller.

Simning

Så fort det har blivit någorlunda varmt i Sverige plockas baddräkter, bikinis och badbyxor fram. Det är ofta premiärdopp redan i maj, om du inte är en av alla de som tycker om att isbada, det vill säga. Det finns faktiskt flera olika kallbad runtom i landet där du kan ta ett dopp i havet oavsett årstid, men det som är avgjort populärast är dock fortfarande de dopp som görs i sommarvarma vatten. Du som är van vid att bada i mer exotiska vattendrag kommer säkerligen behöva lite tid att vänja dig vid temperaturen, men så fort du har anpassat dig kommer det här att bli några av de bästa bad du haft på länge.

Fiske

Det här hänger lite ihop med våra andra punkter, men ett bra sätt att variera sina besök till vattnet är att ta med sig fiskespöet. Det krävs oftast att du har fiskekort där du vill fiska, men det kan man lösa enkelt på plats, ofta finns det en lokal förening som tillhandahåller korten, oftast också för besökare. Passa på att gå ner till ett lugnt vattendrag och spendera några timmar ensam med naturen.