Hur man packar smart och smidigt

Att packa en väska eller två verkar väl inte särskilt svårt? Det är dock lite krångligare är det låter! Några saker är värda att tänka på när du packar och vi listar dem här. Läs vidare nedan för att hitta lite hjälpsam information om hur du packar din resväska så smart som möjligt och slipper onödig stress.

Välj rätt väska för resan

Först och främst gäller det att du väljer en väska som passar din resa. Det är det allra viktigaste för att slippa stress när du reser men många glömmer det. Om du bara är borta en natt eller två med jobbet behöver du kanske inte mer än en ryggsäck eller något liknande men om du planerar att vara borta en längre sträcka måste du så klart också ha en större väska. Det räcker dock inte med att en väska som är rymlig nog för det du har när du lämnar hemmet, särskilt om du är typen som shoppar. Du vill ju inte avsluta din resa med ett frustrerande försök att packa allt för många saker i en för liten väska. Se därför till att du har extra utrymme i väskan om du är borta en längre period.

Välj en väska som står ut

En stilren svart resväska är kanske en klassiker som alltid ser snygg ut men alla som stått vid rullbandet och gång på gång undrat om det är deras väska som är på väg mot dem vet hur hjälpsamt det kan vara att ha en resväska eller ryggsäck som står ut. Om du har en resväska i klara färger eller något annat som gör att den står ut ser du den på en gång och slipper undra om någon annan just tagit din väska.

Packa lätt

Om du inte reser med flyg eller bil utan förlitar dig på tåg eller buss dör du måste byta ett antal gånger är det en bra idé att packa så lätt som möjligt. Tänk noga på vad du behöver och glöm onödiga saker. Behöver du verkligen två par skor till exempel? Ett par kanske räcker gott och väl. Detsamma gäller med det mesta, ofta packar vi ned saker som aldrig används. Dessutom kan du alltid köpa något som du behöver om du glömt packa det, det händer förmodligen inte men kan hjälpa dig spara något kilo eller så när du packar.

Håll dina kläder fina

För att anlända med kläder som ser ut som att du just tagit dem från garderoben snarare än dragit ut dem från en resväska ska du rulla dina kläder, inte vika dem. När du viker får du alltid veck i dem som är svåra att få ut om du inte stryker dem. Rullar du dem tajt slipper du det, och dessutom får du då lättare plats med mer. Lägg kläderna på allt annat, inte tvärtom. På det viset trycks de inte ner utan hålls snygga.

Hoppas att du kan packa din väska lite lättare nästa gång och slipper stressa över hur mycket som kan få plats i ett litet utrymme.