Sveriges fyra bästa sevärdheter

Sverige har mycket att erbjuda, oavsett vart i Sverige du beger dig. Några av Sveriges finaste sevärdheter och attraktioner är värda att besökas minst en gång i livet. Här listar vi vad vi själva tycker är fyra sevärdheter som är bland det bästa Sverige har att erbjuda. De råkar också vara bland de mest populära men det har inte så mycket med saken att göra. Vi skriver om dem eftersom vi gillar dem! Läs vidare för att se vart du ska åka på dina nästa semester.

Liseberg

För många svenskar innefattar namnet Liseberg många känslor, framför allt glädje. Liseberg är i stort sett synonymt med nöjesparker och tusentals svenskar och turister från hela världen flockas dit varje år. Högsäsongen är så klart sommaren eftersom parken åkturer packas undan (så att säga) över vintern men julmarknaden är värt ett besök om du är i Göteborg över vintern. Här kan du köpa smarrigt godis och mycket annat skoj i fin miljö. Vill du å andra sidan ha en riktig upplevelse måste du så klart besöka själva nöjesparken när den är öppen. Testa dina gränser med olika åkturer eller se om du kan vinna ett kramdjur. Glöm inte att köpa en mjukglass att äta medan du strosar omkring.

Malmö Folkets Park

Det är trevligt, och ytterst svenskt, att en Folkets Park är bland de mest populära resmålen i Sverige. Det är dock med god anledning! Parken är något riktigt speciellt även bland andra parker i Sverige. Under sommaren finns det åkturer och annat skoj. Det ordnas konserter större delen av året och så länge vädret tillåter kan det vara en riktigt fin upplevelse. Moriska paviljongen är kanske lite kitschigt men det är ändå skoj och en del av parkens historia så ta några bilder när du är där.

Stockholms Kulturhus

Stockholms Kulturhus ligger centralt vid Sergels torg så det är lätt att hitta dit även om du inte besökt huvudstaden tidigare. Här finns det massor att se och göra, allt från konst och utställningar till teater både för vuxna och barn. Det finns särskilda aktiviteter och utrymmen för barn så det är perfekt om du reser med ungarna. Du kan besöka barnbiblioteket eller se om det finns en passande teaterföreställning ni kan besöka. Här finns också biograf om ni inte känner för något interaktivt utan snarare vill sätta er ned och njuta av en bra film och popcorn.

Sälen

Om du vill åka skidor i Sverige finns det helt klart en ort som står ut bland mängden och det är Sälen. Sälens skidanläggningar är populära och passar alla åldrar, det gäller bara att veta vilken nivå du åker på. Det finns så klart också möjlighet till kurser så att du kan förbättra dina kunskaper när du är där. Det handlar egentligen om ett antal anläggningar snarare än en och det är en del av charmen. Det går att hitta något som passar dig och din förmåga. Om du reser med familjen finns det ett antal backar du kan välja även om ungarna är för små för skidor och föredrar pulkan.