Världens bästa hotell för romantik i juletid

Julen är full av förväntan, glädje och gemenskap – men vem har sagt att det inte också kan vara en alldeles utmärkt tid för spirande kärlek och lustfylld romantik? Röd är ju trots allt såväl julens som kärlekens färg, inte sant? Passa på att låta dig svepas med i magin som råder och låt värmen, stämningen och de vackra miljöerna locka fram romantikern inom dig. Överraska någon du håller kär med en vistelse på något av de mest juliga, stämningsfulla och romantiska hotellen världen har att erbjuda. Ta en paus från julbestyren och unna er att njuta av varandras sällskap i en miljö som hämtad ur en saga. Känns kontot lite skralt så här i juletider, kanske en Casino Julkalender kan vara värd att testa lyckan på. Spana in vår lista över världens mest romantiska hotell med julkänsla och mysfaktor utöver det vanliga.

Hotel Plaza Athénée

Spendera några drömmiga dagar och heta nätter på detta ståtliga hotell i romantikens huvudstad, Paris. Njut av julstämningen (och varandra) framför en brasa, beundra Eiffeltornet i vinterskrud och ta ett skridskovarv på hotellets egen isbana till ljuvliga toner av sober julmusik. Hotel Plaza Athénée bjuder på en magisk miljö perfekt för en kärleksfull getaway på tu man hand.

The Dolder Grand

Schweiz finanshub Zürich förvandlas under december månad till en snövit julsaga där såväl kärleken som den varma chokladen flödar. Strosa hand i hand på en av Europas största julmarknader, låt er bländas av en julgran klädd i Swarovskikristaller och fly undan Kung Bore på supermysiga och anrika hotellet The Dolder Grand. Avnjut deras afternoon tea, njut av utsikten och glöm både tid och rum för ett slag.

The Blackstone

För dig som önskar slå på stort och överraska din kärlek med en tripp över Atlanten, är ikoniska The Blackstone i Chicago ett hett tips. Upptäck stadens rika kulturutbud, drick mängder av eggnog och värm frusna fötter framför öppna spisen i den mahognyinredda salongen. 

Sans Souci Wien Hotel

Ett nyrenoverat boutiquehotell med riktigt gamla anor, beläget i hjärtat av den vackra österrikiska huvudstaden – Sans Souci Wien Hotel är helt enkelt alldeles för bra för att inte besöka. Och särskilt magiskt är det förstås kring jul. Frossa i bakverk, beundra hotellets unika konstverk och gnugga nos under en mistel – det här är en plats för lugn, ro och kärlek.

Inn on Biltmore Estate

Är ni sugna på att upptäcka North Carolina på den amerikanska östkusten, får ni absolut inte missa att ta in på The Inn on Biltmore Estate. Med en bländande vacker julgran, pynt i överflöd och till och med en egen julkör, är det omöjligt att inte bli fyllda av såväl julstämning som kärlek. Glöm inte att också avnjuta deras hembakade julkakor och en klassisk varm cider.

Tintswalo Atlantic

Längtar ni efter att få rå om kärleken i värmande solsken och under svajande palmer, är vårt allra hetaste tips att boka en vistelse på fantastiska Tintswalo Atlantic i färgstarka Kapstaden. Byt ut dunjackan och tomteluvan mot badkläder och tunna saronger, och upplev total avkoppling på denna romantiska anläggning belägen precis vid stranden nedanför det spektakulära Table Mountain.